Wednesday, February 13, 2013

Facebook povzročil izpad interneta


Zaradi programske napake v modulu Facebook Connect so številni spletni deskarji ostali brez dostopa do najbolj priljubljenih spletnih strani, kot so CNN, Huffington, Washington Post, BBC in drugih. Uporabniki spleta so se napaki lahko izognili le, če so se odjavili iz priljubljenega družbenega omrežja Facebook.
Družbeno omrežje Facebook si je pred kratkim privoščilo neprijeten spodrsljaj, ki je razjezil marsikaterega uporabnika svetovnega spleta. Zaradi programske napake v modulu Facebook Connect, ki v spletno  trgovino doda gumb za hitro in enostavno registracijo uporabnikov s pomočjo Facebookovih podatkov, so ti ostali brez dostopa do najbolj priljubljenih spletnih strani, kot so CNN, Huffington, Washington Post, BBC in drugih. 

Težave za uporabnike svetovnega spleta so se pričele v trenutku, ko so ti »všečkali« katerokoli spletno stran, saj jim je spletni brskalnik pri dostopu do želenih spletnih strani izpisal napako. Ker je gumb »všeč mi je« prisoten že na praktično vsaki spletni strani, so se uporabniki spleta napaki lahko izognili le, če so se odjavili iz priljubljenega družbenega omrežja Facebook. 

Na srečo so programerji podjetja Facebook napako v modulu Facebook Connect takoj odkrili in jo tudi odpravili v rekordno hitrem času. Če boste v prihodnje še naleteli na težave, povezane z dostopom do priljubljenih spletnih strani, se najprej odjavite iz družbenega omrežja Facebook. Številni strokovnjaki tovrstne težave zardi razširjenosti priljubljenega družabnega omrežja namreč pričakujejo tudi v prihodnje.

vir: http://www.racunalniske-novice.com/

No comments:

Post a Comment